Bananchips

En lille snack til lækkersulten – eller chips til weekenden.

Når du selv laver dem, ved du præcis, hvad de indeholder og med kombinationen af kanel og salt sammen med bananens naturlige sødme, kan du både imødekomme sukkertrangen og saltbehovet.

Monash universitetet har testet og du kan spise 100gr umoden banan og stadig holde dig på LowFodmap.

4 grønne bananer – eller flere
Appelsinsaft til pensling
Groft salt
Kanel og kardemomme

Skær bananerne i tynde skiver, gerne lidt på langs, så bliver de større.
Pensel med appelsin og drys krydderier og groft salt på.

Bages i ovnen ved 100 g varmluft i 2,5 time – eller til de er sprøde.
Opbevares i lufttæt beholder.

Du kan også bruge lakridspulver, hvis du tåler det – det er ikke testet, så mærk selv efter.

Og du kan selvfølgelig også eksperimentere videre selv med dit favoritkrydderi.

Bananer indeholder fibre til fordøjelsen, antioxidanter, kalium, magnesium, kobber, mangan og både C-vitamin og B6-vitamin.