Ceviche af mørksej med tomat og kaviardip

Ceviche er en let sydamerikansk ret hvor fisken tilberedes i saften fra citrusfrugterne.

Den er god på alle årstider, let og lækker om sommeren og let som kontrast til de tunge og ofte kødfulde retter i vintermånederne.

Fungerer rigtig fint som del af buffet fx. til julefrokosten eller til fisketapas og som en let frokostret eller forret – fx. til nytårsaften.

Og så er den fyldt med gode næringsstoffer fra citrusfrugterne, fra fisken og fra chili, persille og tomat.

Til 2-3 personer skal du bruge – der er til 4-6 personer som forret.

300 g mørksej ( eller anden lys fisk – fx torsk eller sej) køb den gerne hos fiskehandleren, så du ved, den er god
Saften fra 2 lime og 2 citroner
Et bundt persille
10 cherrytomater, skåret i tern
En håndfuld af det grønne fra forårsløgene – fintsnittet
½ frisk chili
1 glas røde kaviar, jeg har brugt tangkaviar
1 lille bæger laktosefri creme fraiche 9%

Skær fisken i små tern og læg den i blød i saften fra citrusfrugterne ca. 1 time eller natten over.
Tag fisken op af saften og læg den i en skål.
Bland med det grønne fra forårsløgene, tomaterne, persillen og en halv hakket frisk chili som du har snittet fint.
Anret og pynt med lidt persille

Bland creme fraiche med kaviar og salt og peber og brug som dip.

Kcal pr. person ca. 250, hvis du spiser halvdelen af hele portionen.

Server med havregrødsknækbrød.