Spidskål med gulerod og bacon

Minder lidt om kål-carbonara, hvis du kender den.
En god blanding af en masse grønt og kål og med lidt fløde og bacon, så kan man jo næsten slippe afsted med alt.

Den er selvfølgelig hurtig og nem at tilberede og så mætter den godt, så du behøver ikke sætte mere på bordet.

Du skal bruge:
400 g spidskål, snittet
150 g bacon
300 g gulerødder
1 dl laktosefri fløde – ja det er nok med 1 dl
30 g revet parmesanost (evt. lidt mere til at drysse over)
Frist timian – eller tørret

Hak og snit spidskål og gulerødder
Steg bacon og tag det af panden
Steg gulerødder med frisk og/eller tørret timian
Vend spidskålen i lidt af gangen
Tilføj bacon, fløde og ost

Vupti, så har du en pande aftensmad til 2.
Ca. 600 kcal pr. portion.

Spidskål er  sødere og ikke så kål-agtig som andre kåltyper.
Så er den sund, kaloriefattig og  mættende fordi den er fyldt med fibre.
Fibrene hjælper til at stabilisere blodsukkeret.
Spidskål indeholder masser af vitaminer og mineraler, blandt andet C-vitamin, K-vitamin, folat, kalium og calcium.