Det er både nemt og hurtigt at koge quinoa.
Husk at skylle frøene inden, du koger dem.
Anvend 2 dl vand til 1 dl quinoa
Bring quinoaen i kog, skru ned og sæt låg på, til der ikke er mere vand
Det tager ca. 12-15 min. at koge 2 dl
Tilsæt evt. boullion eller friske krydderurter for at tilføre smag.
Du kan købe forskellige quinoafrø og blande dem, så det giver et godt farvespil til din ret.
Jeg blander altid hvid, rød og sort quinoa og koger minimum en dl ekstra, så jeg har det i køleskabet som tilbehør til salat, kød eller til morgenmaden.
Quinoa stammer fra en plante i Andesbjergene i Sydamerika og er rig på protein, vitaminer og mineraler og aminosyrer.
Quinoa indeholder vitaminerne E og B, især B6, folat, niacin og thiamin og mineralerne kalk, kalium, magnesium, zink, kobber og mangan.
Quinoas kombination af kostfibre, fedt og proteiner bevirker, at blodsukkeret påvirkes mindre, end hvis du spiser mange af de andre stivelsestyper som ris, pasta kartofler og brød.
Quinoa fås røde, hvide og sorte. De sundeste typer er de mørke sorter, da de ikke er afskallet på samme måde som de lyse.