Quinoa-guf-deller

Hvad laver du en lørdag i juli, hvor termometret viser 30 grader?

Jeg gik i køkkenet og legede med quinoa.  

I dag lavede jeg quinoa-guf-deller for at dæmpe sukkertrangen, øge mæthedsfornemmelsen og glæde maven.

Undervurder aldrig en quinoa-delle, den kan se kedelig ud, men smagen…. den er det hele værd.

Jeg fik 12 stk. ud af følgende:

2 dl kogt quinoa (du kan se, hvordan du koger quinoa her)
1 dl havregryn
2 æg
1 tsk ahornsirup
2 tsk kanel
1 lille smule salt

Det hele blandes og steges på panden.
Spis bær til – eller snup en med på farten.
Der er ca. 40 kcal i hver.

Velbekomme!

 

Quinoa stammer fra en plante i Andesbjergene i Sydamerika og er rig på protein, vitaminer og mineraler og aminosyrer.

Quinoa indeholder vitaminerne E og B, især B6, folat, niacin og thiamin og mineralerne kalk, kalium, magnesium, zink, kobber og mangan.

Quinoas kombination af kostfibre, fedt og proteiner bevirker, at blodsukkeret påvirkes mindre, end hvis du spiser mange af de andre stivelsestyper som ris, pasta kartofler og brød.

Quinoa fås røde, hvide og sorte. De sundeste typer er de mørke sorter, da de ikke er afskallet på samme måde som de lyse.